Yükseliş trendi sonrasında, düşüş yönünde bir pozisyona girmek için kullanılabilecek güvenilir bir trend dönüş formasyonudur.
Yaklaşık aynı seviyede iki tepeden oluşur. İlk önce fiyatlar bir tepe yapar. Ardından bir miktar gevşer tekrar daha yüksek bir tepe için hamle yaparak ikinci tepeyi oluşturur. Ancak, alışlar yetersiz kalır ve ikinci tepe ilk tepeyi geçemez. Böylece ilk seviyeyi tekrar test edip aşağı yönlü hareketine başlar.
Formasyonun gösterdiği düşüş trendinin doğruluğunu onaylamak için hacim ve RSI göstergelerini kullanmak daha sağlıklı karar vermemize yardımcı olacaktır.
Tepeleri birleştiren destek seviyesi boyun çizgisi olarak isimlendirilir. Bu tepelerin yüksekliğinin birbirine yakınlığı formasyonun doğruluğunu onaylar.
Fiyat boyun çizgisini kırarak altına geçerse formasyon tamamlanır.
Tepe seviyesinden boyun çizgisine dik bir çizgi çizilerek formasyonun yüksekliği ölçülür.
Formasyonun tamamlanması durumunda, fiyatların boyun çizgisinden formasyon yüksekliği kadar daha aşağı düşeceği kabul edilir. Fiyatlar bazı durumlarda kırılan destek seviyesine doğru tekrar yükselişe geçebilir. Ancak, yeterli momentuma ulaşamayan bu ataklar yerini tekrar düşüş trendine bırakır.
Bu durumda, yatırımcılar ikinci bir satış fırsatı elde eder. Risk algısı yüksek yatırımcılar ikinci zirve oluşumunu tamamlanmadan satış işlemini gerçekleştirirken, risk algısı düşük yatırımcılar boyun çizgisinin kırılmasının ilave teknik analiz yöntemleriyle desteklenmesini beklerler. Genel stop seviyeleri boyun çizgisinin hemen üstünde boyun çizgisi ile tepeler arasında veya tepelerin üstünde bulunur.